hatikuxlagikemek lolzzzz

welcome

ASSALAMUALAIKUM...HELLO...GOOD MORNING...GOOD AFTERNOON...GOOD EVENING.... Selamat Datang !! saya amat mengalu-alukan pelawat-pelawat blog sekalian lepak2 , berkongsi pahit manis, asam garam kehidupan...Jutaan Terima Kasih di atas kunjungan anda semua...MARILAH kita bersama2 menjadikan hari indah Selalu...saya perlukan sokongan dan dorongan anda semua dalam menjayakan MISI dan VISI blog ini...ahakszzzz...dengan ingatan tulus doa...SELAMAT MAJU JAYA kepada semua2 sahabat handal, rakan sepejabat, rakan2 Ambank Group, dan semua pelawat yang dikasihi...

SPONSER IKLAN....IM by KEMEQ

Jual emas lama rosak patah emas putih platinum surat pajak Lawakjenaka.com

SALAM AIDILFITRI



Dikesempatan ruang yg ada ni...sebelum ak terlupa dan terbt-bt sibuk ak ingin mengucapkan selamat hari raya aidilfitri (termasuk Pn .kavi ek-dpt bonus raya jgk kan...)
-dengan ikhlas hati yg tulus bersih suci dari lubuk kalbu(fuhh gni la keadaan kalo dah nk balik kg beraya) sy seperti yang tuan puan kenali ingin memohon maaf sejak sy dilahirkan sehingga lah dah besar panjang nih kepada sesiapa sahaja di dunia ini.... (dah2 la kemeq, seyes skit...)

berhati-hati ketika memandu...pandu berhemah-selamat pulang ke kampung kalian masing2...
AMPUN MAAF DIPINTA DARI KEMEQ atau nama sebenarnya Hazwani Hamzah serta keluarga.

SALAM LEBARAN BuaT UMAT ISLAM DISELURUH DUNIA

MEMoRIES di PLFSP


Assalamuailaikum ....

Minit-mesyuarat : Kursus Pengurusan Institusi Berasaskan ICT siries 3/2010
Tarikh dan Waktu : 26 july- 29 july 2010
Location : INFRA - on the way - PLFSP
Attend : Bos En Wan - ganti batman,isteri dier demam musim durian gugur.
En Amir
Pn Jariah
Pn Kavitha
Mrs. kemeQ- bawa bodyguard mek slamoh airis..

Peserta : Peserta masjid dari batu pahat, johor....

pagi 26 july bertolak ke seberang perak...meluncur laju ke felcra seberang perak..1st time sampai kat tempat ni...airis pon mama bawa sekali...sbb papa die kan xdapat dihubungi (talian beruang biru kan xdpt..duk dlm utan simpan )...smpi dlm jam 3 petang...mmg best la tempat die...sejuk mata memandang,..terkenang sawah bendang kat kampung...cool yooo...!...dalam cerita ni en malik sebagai ketua kampung...baik hati orgnyer...puji lebih2 skit ...yer la die yg banyak tolang ak kat sana ...antar ambik airis kat umah ibu baru die(kak ema)..thanks ibu kerana jaga airis selama 4 hari di sna...

malamnyer ada taklimat utk peserta pak aji2, ayah2ayahnda...seram sejuk jew tgk muka ayah2 nih...dlm ati mcm mana la esk pnyer ceriter...tp ok la ...mcm biase kemeQ sentiasa steady...nk komen pasal peserta -very very good....alhamdulillah senang kerja skit...hahaha...

selama dua 4 hari kat sana airis dijaga oleh pengasuh yg baru dikenali kak ema(ibu baru airis bt 4 hari..hehe..) ..mmg budak baik sungguh airis ,senang keje mama skali lg...elok jew die duk ngan ibu ema...alhamdulillah...bejurusssss betoll mek slamoh papa nih....

29 hb bertolak balik...kak jay smpai sebak2...hukhuk nk meninggalkan peserta kali ni..bye bye bye semua....
terima kasih tak terhingga bt perkenalan pertama ak dengan en malek, isteri dan anak-anak, en toni, en najib dan semua warga PLFSP, terima kasih jua bt ibu ema (jasa ibu xdpt dibalas..) dan peserta-peserta kursus masjid siri 3/2010...dan tdk lupa bt rakan seangkatan...en bos, en amir, pn jariah n pn kavitha...


aktiviti-aktiviti yg sempat dilakukan:



JUMPA LAGI OOOOOO....

Rasa nk beli oven...mintak sponser


OVEN ....OVEN....OVEN....tetiba jew bangun tdo td airis kejutkan pkul 5 pg(^siap bangun nk main2)-tp biarkan la die...dah nk main sgt...main jew la airis)... ...tp duk temenung jew la ..xbngun-bgun pon...tetiba ,perkara pertama yg datang dlm pikiran ketika tu ak nk sebijik oven...xtau la kenapa tetiba ase nk sgt ada oven tuh.bila dah teringin tu,,,teringat la plak nk bt biskut raya sendiri tahun niii^utk raya nnt la...sejak kahwen ni xpenah lg ak bt biskut raya ...ok...azam pg td berkobar-kobar nk btkan biskut raya untuk yg paling special -Mohd Fadle Mustapha selaku suami tercinta:P dan anak yang comel Airis Batrisya serta nk bt utuk keluarga besawww sy.....nnt nk usulkan perkara ni kat tuan fadle...die pasti senyum sinis :-) n nk mintak sponser skali....

berjemur kat PD








Sepetang di Taman Botani...


NAMA AKTIVITI : PORT ROMANTIK KAMI YG BARU....wakaka
DATE N TIME :WEEKEND 29/MEI N 5.30 PM
TEMPAT : TAMAN BOTANI, PUTRAJAYA

....hujung minggu yg lalu ase nk makan pizza domino's...mama ajak papa g beli kat percint 8, ada 1 kedai pizza domino's kat ctu...lepas beli "take away"...kitaorg cari la port nk menjamu selera...pusing-pusing..nmpak la signbord taman botani...apelg kitaorg bertiga tuju jew la kt ctu...sampi2 kat taman tu...waaaaaaaa cantekkk jgk..bertambah 1 lg la port utk bersantai yg romantik bersama family kecil ni...ciap ada 2 pasangan pengantin sedang bergambar...ooo...oik teringata la zaman pengakhirkan anak dara n anak terune 2 tahun yang lepas..hehehe...
apa yg ada d sini...restoran seafood putrajaya..nmpak mcm sedap n mahal jew...nnt gaji papa la belanja...airis plak xleh la die..kena bg dulu part die nk berposing...

airis duk diam-diam dlm stroller...biar mama n papa yg drive kete kecik ni...

mcm biase..papa cameramen...mama n airis bergambar.

amboi anak mama: fit betol seluar anak mama ni...

ni aksi-aksi senaman ringan yg...

2 june 2010 bersamaan 19 Jamadilakhir 1431




rutin hari ni bermula jam 5.15 a.m ..tujuannyer nk bngun sahur, hahaha nk ganti puasa la.puasa ramadhan aritu xganti2 lg..nk kate sibuk xjgk..tp yer la kalo nk stat tu susah...bukan bnyak pon 4 hari jew yg kena ganti....pejam celik pejam celik dah xlama lg nk ramadhan balik..oleh itu kena paksa jgk diri bangun sayur..yela kot nnt xlarat+sunat bersahur,hehe.....

tapi kat opis arini punyer la mengantuk: entah berapa kali menguap...الله اکبر mengantuk sungguh2 dah ni....dah la kat opis xde kerja nk bt..lg la berbunga2 mengantuknyer...

bleh x kalo nk tdo..."tdo org berpuasa adalah ibadat"...hehehe:-)
mudah-mudahan puasa hari ini diberkati..insyaAllah أ مين

BIG WORK ...a.k.a "bekwooh"




selamat pengantin baru buat sahabatku yg dikasihi dan disayangi...
selamat melangkah ke alam rumah tangga yg penuh dengan kemeriahan dan kegemilangan di samping insan tersayang yang bergelar suami....
30 april 2010-cuti dalam perkhidmatan...bertolak pkul 12 p.m dari putrajaya pergi ke k.ganu kite!!!..BEF 77## , kejorrr gak la nk tgk org tu akad nikah ..sampai2 kat umah awu..ngam2 abi nk akad nikah kan anaknyer(syarifah awu) ngan (syed achik)...alhamdulillah sempat jgk tgk walaupun menahan laporrrrr..xsempat nk singgah R&R..sbb takot xsempat tgk mempelai 2 org tuh...




bergaya anak mama ngan jeans...sepanjang dalam perjalanan lena diulit mimpi jew...




ngam2 smpai umah awu 5.00 ptg...pengantin dah standby utk diakad nikahkan...pengantin pompuan pon xsedar ak dah smpai...jd pemerhati dari belakang...






setelah berjaya majlis yg dinanti2 kan ..kita org pn bergambar la kenangan...


dari kiri achik(masih single-seper berminat bleh apply skrg), aku (wanie sbg isteri kepada fadle,mama kepada airis batrisya), yg baju putih seterusnya awu & Achik (pengantin yg diraikan) dan suamiku tercinta




gelagat airis pd hari persandingan 2 mempelai...mama dah pakaikan gaun biru yg sedondong ngan mama n papa, namun apakan daya puteri mama ni lebih selesa dengan pantiesnyer ...wakaka...anak saper la ni...punah majlis org...




pesanan penaja...tgk apa yg anda nampak dlm gambar diatas...


awu pasti menanti2kannya...awu n achik...gud luck ek...usaha tangga kejayaan...
kenangan sahabat ak yg naik pelamin...


keesokkan harinya berangkat pulang la BEF 77## ke putrajaya...alhamdulillah semuanya selanmat...airis pun suke la mama...




Ulangtahun Pernikahan Kami...

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Si Manjaku Comel

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers